HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Zsiga juhtúrós pogácsája
| Többi

Zsiga juhtúrós pogácsája recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
10 dkg juhtúró
4 csapott teáskanál só
5 dkg langyos tejben megfuttatott élesztő
2 db tojás (1 fehérjét a tetejére kenni)
kb. 2-3 evőkanál tejföl

A recept elkészítése

Egy nyújtódeszkán összemorzsoljuk a lisztet, a margarint, a juhtúrót és a sót, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Viszonylag kemény tésztát készítünk, így ha az ujjunkat belenyomjuk és a nyoma megmarad, akkor jó! 1-1,5 óra pihentetés után (nem túl meleg helyen) csak annyira gyúrjuk át a tésztát, hogy a levegő kimenjen belőle. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és lisztezett formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, 2. fokozaton kb. 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Feltöltötte: lizi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra