HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Egzotikus > Zöldségsült szezámkéregben
| Többi

Zöldségsült szezámkéregben recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 szál póréhagyma
50 dkg sárgarépa
20 dkg teljes őrlésű lisztből sütött magvas rozskenyér,
8 dkg szezámmag,
15 dkg trappista sajt,
2,5 dl tej,
1 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
10 dkg vaj,
só,
bors


A recept elkészítése

A megtisztított sárgarépát hosszában négyfelé vágjuk, a pórét kb. 10 centis darabokra vágjuk. Kevés, megforrósított vajon 2 percig pároljuk a répát, majd hozzáadjuk a megmosott pórét. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A kenyeret szétmorzsoljuk, majd tálban összegyúrjuk 5 dkg vajjal, 5 dkg reszelt sajttal és a szezámmaggal. A lecsöpögtetett zöldségeket kivajazott tűzálló tálba tesszük. A maradék vajat megolvasztjuk, meghintjük a liszttel és megpirítjuk, Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd állandóan kevergetve, besűrítjük. Hozzáadjuk a maradék sajtot. A sajtkrémet a zöldségekre öntjük és meghintjük a szezámos morzsával. Forró sütőben 20 percig sütjük.

Feltöltötte: karmella

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , egzotikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek , köretek

vissza az előző oldalra