HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Zöldséges-sonkás kocsonya
| Többi

Zöldséges-sonkás kocsonya recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg sonka
1 szál póréhagyma
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
5 dl száraz fehérbor
1 tasak zselatin
1 paradicsom
néhány salátalevél


A recept elkészítése

A sonkát kb. 1 cm-es kockára felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.

A bort kb. 2 dl vízzel felforraljuk, sózzuk, fehér borssal megszórjuk. Amikor forr, a póréhagymát és a sárgarépát szűrőkanálban kb. 5 percig főzzük benne, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivesszük, és kihűtjük. A zselatinport kevés vízzel elkeverjük, kb. 5 percig állni hagyjuk, majd a forró boros lébe öntjük, elkeverjük, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Kuglófformának az aljára sonkakockákat teszünk, kicsit lenyomkodjuk, majd megszórjuk zöldséggel, petrezselyemmel, erre újabb sonka- és zöldségsor következik, amíg forma megtelik. Mindig jól tömörítsük a hozzávalókat, tenyerünkkel nyomkodjuk le. A kihűlt, de még nem dermedt zselével leöntjük, megrázogatjuk, hogy a sonka közé mindenhová kerüljön lé. Másnapig betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, tálra borítjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 380 kcal

Feltöltötte: magdolna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , rafinált ételek , előételek

vissza az előző oldalra