HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Zöldséges-gombás tokány
| Többi

Zöldséges-gombás tokány recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg hús (én sertéscombból készítettem)
30 dkg gomba
30 dkg vegyes zöldség
2 db vöröshagyma
2 dl vörösbor
2 dl tejszín

őrölt fehérbors
ételízesítő
majoránna
olívaolaj

A recept elkészítése

A húst vékony csíkokra vágjuk. Az egyik hagymát felaprítjuk, majd az olajon elkezdjük párolni. Pár perc múlva hozzáadjuk a húst, ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük a borral, és félpuhára főzzük. Ha elfőné a levét, akkor vízzel pótoljuk. Közben elkészítjük a gombát is: a másik hagymát és a gombát apróra vágjuk, majd olajon elkezdjük párolni, közben ízlés szerint fűszerezzük. Ha elkészült, félretesszük. Ha a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket és a megpárolt gombát. Addig főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak (addigra a hús is puha lesz), majd felöntjük a tejszínnel, és pár percig még együtt főzzük. Krumplipürével tálaljuk.

Feltöltötte: helen

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra