HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Zöldbabos marhatokány
| Többi

Zöldbabos marhatokány recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg marhacomb
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 csipet őrölt kömény
20 dkg zöldbab
1 tv-paprika
1 hegyes erős paprika
2 paradicsom
1 teáskanál paradicsom
A körethez:
50 dkg burgonya
1 evőkanál olaj
1 teáskanál aprított friss petrezselyem


A recept elkészítése

A húst megmossuk, leszárítjuk, kb. 4 cm hosszú, ceruzavastagságúra vágjuk. A szalonnát nagyon vékony csíkokra metéljük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a húst, és addig kevergetjük, amíg levet enged. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a fokhagymát és a köménymagot. Amikor levét elfőtte, pótoljuk vízzel, és fedő alatt tovább pároljuk. Ha szükséges, ismételten adunk hozzá pici vizet. Amíg puhul a hús, megmossuk, megtisztítjuk a babot. Rövidebb darabokra vágjuk, majd sós forró vízbe dobjuk 1-2 percre. Leszűrjük és félretesszük. A paprikákat megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük (a héját eltávolíthatjuk). Amikor már majdnem puha a hús (kb. 40-50 perc múlva), és ismét kevés lé van alatta, belekeverjük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk. Vizet öntünk hozzá, és még pároljuk kb. 10 percet. Akkor beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, a babot. Kíméletesen összekeverjük, és még 5-10 percen át főzzük. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemmel. A hússal együtt tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 481 kcal

Feltöltötte: veca

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyaros ételek , klasszikus ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek

vissza az előző oldalra