HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Egzotikus > Vargányás kölesgombócok fokhagymamártással
| Többi

Vargányás kölesgombócok fokhagymamártással recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

20 dkg köles,
5 dkg kölesliszt,
20 dkg vargánya,
10 dkg póréhagyma
petrezselyem,
só,
fokhagyma,
4 dl tejföl,
4 dkg vaj vagy sütőmargarin

A recept elkészítése

A finomra vágott póréhagymát egy kevés vajon aranysárgára pirítunk, hozzáadjuk a szeletelt vargányát, sózzuk és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel. Az elkészült gombához hozzákeverjük az előzőleg megfőzött kölest, és annyi köleslisztet, hogy formázható legyen. A masszából gombócokat formázunk és sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, kissé megpirítjuk, sóval ízesítjük, hozzáöntjük a tejfölt és felforraljuk. A megfőtt gombócokat azonnal, frissen tányérra tesszük, és a fokhagymamártással tálaljuk.

Feltöltötte: dalia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , egzotikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , egytálételek

vissza az előző oldalra