HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Vaderőleves húsos táskával
| Többi

Vaderőleves húsos táskával recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg húsos csont
60 dkg vegyes leveszöldség
1 kis fej vöröshagyma
2 fej gomba
2 gerezd fokhagyma
20 dkg darált vadhús
1 tojásfehérje
10 szem bors
1 kis darab gyömbér
1 csipet szerecsendió
1/2 dl brandy
A húsos táskákhoz:
1 tojás
15 dkg liszt
1 mokkáskanál olaj
1 tojássárgája


A recept elkészítése

A csontokat forró vízzel leforrázzuk, majd lemossuk, félretesszük. A leveszöldségeket, a hagymát, a gombát, a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Összekeverjük a darált húst a tojásfehérjével, majd egy megfelelő méretű fazékba tesszük. Hozzátesszük a csontokat, felöntjük kb. 3 liter vízzel (több ne legyen), és feltesszük főni. Forrásig kis lángon kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor forr, beletesszük az összes zöldséget és a fűszereket, majd nagyon kíméletesen kb. 3 órán át főzzük. Ez idő alatt leve szépen elforr, de vizet csak akkor öntsünk hozzá, ha 1,5 liternél kevesebb lenne. amennyiben szükséges, utána ízesítünk, és ekkor öntjük bele a brandyt. Összeforraljuk, majd nagyon kíméletesen, vizes ruhán keresztül leszűrjük. Az erőlevest félretesszük. A visszamaradt csontról lefejtjük a húst, és nagyon apróra összevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A húsos táskához a tojásból sóval, a liszttel és kevés vízzel tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, majd megkenjük az olajjal, és letakarva 15 percen át pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A tészta egyik felére kis halmokat rakunk a főtt, összevágott húsból. A tojássárgájával megkenjük a húsok közötti részeket, majd ráborítjuk a tészta másik felét. A halmok között kissé összenyomjuk, majd felvágjuk a tésztát, és a kis táskákat sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leöblítjük.
A forró levest tányérba szedjük, ízlés szerint belevághatjuk a főtt zöldségeket, és a tésztatáskákkal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 237 kcal

Feltöltötte: agi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vadételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , előételek , levesek

vissza az előző oldalra