HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Ünnepi mákos-meggyes piskótatorta csokikrémmel
| Többi

Ünnepi mákos-meggyes piskótatorta csokikrémmel recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
8 tojás
8 kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
4 kanál liszt
4 kanál darált mák
1 csomag sütőpor
1 evőkanál olaj
1 üveg meggy
A krémhez:
3 dl habtejszín
20 dkg cukor
10 dkg holland kakaópor
30 dkg sütőmargarin
kevés rumaroma

A recept elkészítése

Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. Egy lábasban forrni teszem a tejszínt a cukorral, 5 percig forralom (habzik), majd hozzáadom a margarint, ezzel további 5 percig forralom. A tűzről levéve beleszitálom a holland kakaóport, csomómentesre keverem, rumaromával ízesítem. A krém ekkor még folyékony, de lehűtöm, majd ha megdermedt, géppel 5-6 perc alatt selymesre habosítom, keverem.

A tésztához készítek egy 8 tojásos piskótát úgy, hogy 4 kanál lisztet 4 kanál darált mákkal helyettesítek. Én lapos, kibélelt tepsibe simítom a tésztát, rászórom a meggyszemeket szépen szimmetrikusan, és előmelegített sütőben 15 percig sütöm 180 fokon.

A lapokat először vékonyan bekenem lekvárral, erre jön a krém, majd a torta teteje, végül a maradék krémmel vonom be.

Feltöltötte: livia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra