HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Újkrumplis csirkeegytál
| Többi

Újkrumplis csirkeegytál recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 konyhakész csirke
50 dkg vegyes leveszöldség
20 dkg kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma
40 dkg újburgonya
8 szem egész bors
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál vágott lestyán, vagy petrezselyem


A recept elkészítése


A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, nyolc darabra vágjuk, mint a paprikás csirkéhez.


1. A csirkét forró vízbe tesszük, felforraljuk, és amikor forr, 5 percen át lassan főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és lemossuk a darabokat.
2. A húst tiszta vízbe tesszük fel főni, annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Amikor forr, lehabozzuk, sózzuk, és nagyon lassan főzzük.
3. Amíg fő, az újburgonya kivételével megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk a zöldségeket. A csirke mellé tesszük, majd ha ismét van habja, leszedjük. Beletesszük a borsot, a gyömbért, a szerecsendiót, és nagyon lassan főzzük 50-60 percen át.
4. Megtisztítjuk, megmossuk az apró újburgonyát, és a főzési idő letelte után a húshoz adjuk. Puhulásáig főzzük, majd félrehúzzuk, megszórjuk a lestyánnal, és tálaljuk. Adhatunk mellé reszelt tormát is.

Feltöltötte: anett

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , szárnyasételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra