HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Tűzdelt szűzérmék gombával
| Többi

Tűzdelt szűzérmék gombával recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg szűzpecsenye
10 dkg füstölt szalonna
grillfűszer
1 szál póréhagyma
4 szál újhagyma
20 dkg nagy barna csiperkegomba
15 dkg laskagomba
3 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
1 evőkanál vágott friss rozmaring
ketchup


A recept elkészítése

A húst megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A szalonnát vékony, 5-8 cm hosszú csíkokra vágjuk, megtűzdeljük vele a húst, sóval, borssal, grillfűszerrel fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét és az újhagymát apróra vágjuk, a csiperkegombafejeket egészben hagyjuk, a szárakat a laskagombával együtt összevágjuk.


1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Tálra szedjük és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a gombafejeket, és kíméletesen megsütjük, majd a húsok mellé tesszük.
2. A serpenyőbe - a maradék olajra - tesszük a vajat, megpirítjuk rajta az összevágott gombát, belekeverjük a hagymákat, megfuttatjuk, majd rátesszük a sült gombafejeket. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük.
3. A gombákat és a húst együtt tálaljuk. Ketchupot adunk mellé. Párolt rizzsel is kínálhatjuk, amit meglocsolunk a visszamaradt pecsenyelével.

Feltöltötte: gerda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főzelékféle

vissza az előző oldalra