HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Túrós-gyümölcsös süti
| Többi

Túrós-gyümölcsös süti recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg tehéntúró
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl kefir
2 púpozott teáskanál zselatin
1 dl langyos víz
babapiskóta
gyümölcs (idény szerint meggy, eper, cseresznye, őszibarack...)
(ha túl sok, akkor nagyon híg lesz a süti)
folpack
alufólia
őzgerincforma vagy nagyob kerek jénai tál


A recept elkészítése

Nagyobb tálban összekeverem a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom, kb. fél meggyszem nagyságúra vágom, lecsepegtetem. Kisebb lábosban langyos vízhez adom a zselatint, folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd tűzről levéve hagyom hűlni szobahőmérsékletűre.
A formát ill. tálat kibélelem folpacckal. A túrós masszához keverem a gyümölcsöt, majd a zselatint, beleöntöm a formába. Tetejére babapiskótát teszek (1 rétegben, keményebb felével lefelé, ha kell eltöröm). Alufóliával lefedem, és min. 5 órára a hűtőbe teszem.
Kiveszem a hűtőből, leveszem az alufóliát, és ráteszek fordítva egy nagyobb lapos tányért. Egy hirtelen mozdulattal megfordítom, leveszem a folpackot, és lehet szeletelni.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: veronka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , desszertek , torták

vissza az előző oldalra