HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Egzotikus > Töltött teasütemények
| Többi

Töltött teasütemények recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 80 darabhoz:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
25 dkg lágy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2+2 tojás
A töltelékhez:
8 dkg hámozott mandula
10 dkg szilva
12 dkg datolya
3 dkg puha mazsola
5 dkg dió
2 evőkanál citrom
2-3 evőkanál vaníliás porcukor

A recept elkészítése



Összekeverjük a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval. Habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozunk 2 tojást, majd apránként a lisztet. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 2 órára hidegre tesszük.
Az egyik töltelékhez durvára vágjuk a mandulát, és belekeverjük a szilvalekvárba. A másokhoz kimagozzuk a datolyát, a mazsolát forró vízzel leöblítjük, szárazra törölgetjük, majd a dióval és datolyával együtt apróra vágjuk, tálkába tesszük. Hozzáadjuk a citromlét, összekeverjük. Kibélelünk két sütőlapot sütőpapírral, és még 2 akkora sütőpapírlapot vágunk, amekkorák a tepsik. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A maradék 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket villával kissé felverjük. Két részre osztjuk a tésztacipót, az egyiket visszatesszük a hidegre, a másikat lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére 1/2 kávéskanál mandulás lekvárt halmozunk, a széleket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk őket, a szegélyeket jól lenyomkodjuk, és sütőlapra rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, 20 percig sütjük. A másik fél cipót szintén kinyújtjuk, virágformával kiszaggatjuk, az alakzatok felének közepét gyűszűvel is kiszúrjuk. A tésztahulladékot összegyúrjuk, betesszük a mélyhűtőbe, hogy gyorsabban áthűljön. A teli lapok közepére 1/2 kávéskanál datolyás tölteléket halmozunk, a széleket megkenjük tojásfehérjével, a tetejükre illesztjük-nyomkodjuk a kiszúrt tésztalapokat, szegélyüket lenyomkodjuk, és sütőlapra rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, 20 percig sütjük. A tésztahulladékot ismét kinyújtjuk, aztán tetszés szerint korongot, négyzetet vagy háromszöget formázunk belőle. A fenti módon megtöltjük a maradék töltelékekkel, kerek vagy négyszögletes táskákat, kiflicskéket készítünk belőle. A 2 kivágott sütőpapírra rakosgatjuk őket, és a kisült sütemények helyére papírostul behúzzuk a tepsibe. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, és 20 percig sütjük, hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor némelyiket meghintjük egy kevés vaníliás porcukorral, és csinosan-változatosan nagyobb tálra halmozva kínáljuk.

Feltöltötte: aliz

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , egzotikus ételek , ünnepi ételek , társasági ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , aprósütemények

vissza az előző oldalra