HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Tengeri hal paradicsommal és olajbogyóval sütve
| Többi

Tengeri hal paradicsommal és olajbogyóval sütve recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 nagy szelet filézett hal
80 dkg paradicsom
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
15 dkg olajbogyó (magozott)
1 dl Chardonnay
1 doboz füstölt spotni
1 nagy marék friss bazsalikom
tengeri só
olívaolaj
frissen őrölt feketebors
4 rozmaring


A recept elkészítése

A sütő előmelegítem 200 fokra. Egy hőálló üvegtálban közepes lángon (alátéttel! sütögetem az apróra vágott
fokhagyát a spotniról leöntött olajon. Pirulás előtt öntöm hozzá a bort, 1 percig párolom, majd beledobom a felkarikázott paradicsomot. Széttördelem egy fakanállal, és hagyom takarékon párolódni. Összeturmixolom az olajbogyót, bazsalikomot, spotnit, kevés olívaolajat öntök hozzá, hogy krémes állaga legyen. A halszeleteket kiterítem, sózom, borsozom, és a turmixolt krémet elosztom a 4 szeletre. Össszetekerem a halszeleteket, fogom a rozmaringágakat (előtte kihegyeztem) vagy a fogvájót, és áttűzöm a halszeleteket, hogy ne essenek szét sütés közben. A paradicsommártást megsózom, borsozom, és óvatosan beleteszem a göngyölt halszeleteket. Megkenem olívaolajjal, majd 15 percig sütöm a sütőben. A fűszerek mennyiségén lehet változtani saját ízlés szerint (több fokhagyma, paradicsom).

Feltöltötte: nanda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , mediterrán ételek , házias ételek , ünnepi ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra