HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Tejszínes gesztenyekrém
| Többi

Tejszínes gesztenyekrém recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 dl tejszín,
25 dkg gesztenye
fél-fél dl rum és meggy
1 teáskanál kakaópor,
1 teáskanál zselatinpor,
csipetnyi só,
a díszítéshez: 2 evőkanál kimagozott meggy


A recept elkészítése

a gesztenyemasszát villával széttöröm. Egy deci tejszínnel, sóval, rummal, befőttlével egészen simára, kenhetőre keverem, végül belekeverem a kakaóport is. A megmaradt tejszínből nagyon kemény habot verek. A zselatint 3 evőkanál befőttlében, folyamatos kevergetés közben, kis lángon feloldom. A meggyet egészen apróra vágom.

a tejszínhabot óvatosan átforgatom a gesztenyés keverékkel, majd hozzákeverem a folyékony zselatint is. A krémet négy pohárban elosztom és a meggydarabkákkal feldíszítem. Lehűtöm.

Feltöltötte: liza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra