HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tejfölkrémes lepény
| Többi

Tejfölkrémes lepény recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
1 evőkanál cukor
A töltelékhez:
6 dl tejföl
25 dkg túró (ez lehet kicsit kevesebb is)
5 tojás sárgája
6 tojás fehérje
9 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt


A recept elkészítése

A tészta hozzávalóiból elkészítem a kelttésztát (én kenyérsütőgépben kelesztem, de lehet a klasszikus módon is). Kiolajozott/vajazott magas falú tepsiben eloszlatom a tésztát úgy, hogy a széleknél kicsit a szélére is lapítok. Kicsit itt is hagyom kelni, addig összeállítom a tölteléket. Összekeverem a tejfölt, a túrót, 5 tojássárgát, 3 evőkanál lisztet, 3 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot. A 6 tojásfehérje felvert habját (egy kortynyi citromlével) keményre verem, és belekeverem a 6 evőkanál cukrot is. Mindezt a tésztára öntöm. Közepes tűznél kb. fél, 3/4 óráig sütöm, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepe nem folyós-e.

Feltöltötte: emilia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra