HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tarka pite
| Többi

Tarka pite recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

Az első tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg sütőmargarin
5 dkg cukor
1 tojás
2 dkg kakaó
1 dkg szalalkáli
annyi tej, hogy gyúrható, de lágy tészta legyen
A második tésztához:
5 tojás
18 dkg porcukor
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
2 evőkanál liszt
5 dkg cukor
20 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
2 dkg kakaó
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
3 tojásfehérje
1/2 citrom
9 evőkanál cukor

A recept elkészítése

Az első tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk, egyenként kisodorjuk gáztepsi nagyságúra. A tepsi hátát megvajazzuk, rátesszük a tésztát, megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon, majd előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt egyenként megsütjük, sütés után hagyjuk deszkán kihűlni.

A másodikt tészta hozzávalóiból piskótát sütünk az első tészta tepsijében, amelyet előzőleg alufóliával béleltünk ki. A 200 fokra melegített sütő hőfokát a piskóta behelyezését követő 1 percen belül 150 fokra visszavesszük, majd kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kivesszük, porcukrozott deszkára borítjuk, és az alufóliát még melegen lehúzzuk a piskótáról. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez 5 dl tejet 2 evőkanál liszttel és 5 dkg cukorral simára keverünk, majd sűrűre főzzük. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk, az egyik részt 2 dkg kakaóval, a másik részt 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük.

Tálcán alulra egy kakaós lapot helyezünk, megkenjük a fehér, vaníliás krémmel, erre tesszük a piskótát, amit megkenünk a kakaós krémmel, majd ráhelyezzük a második kakaós lapot.

A mázhoz a 3 tojásfehérjét, 1/2 citrom levét és 9 evőkanál cukrot gőz felett simára keverünk, keményedésig verjük, majd még melegen rákenjük a tésztára. Tovább díszíthetjük sűrűre főzött kakaós krémmel, amelyet villával hullámos vonalakká cifrázhatunk. 24 óra állás után, vizes késsel szeletelhetjük, mint a krémest.

Feltöltötte: hanna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra