HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Húsvét > Szász túrós kocka
| Többi

Szász túrós kocka recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 20 szelethez:
A túrós töltelékhez:
7,5 dkg mazsola
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
1 db Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd
8 dkg porcukor
5 dl tej
50 dkg zsírszegény túró
A tésztához:
1,5 dl tej
7,5 dkg lágy vaj vagy sütőmargarin
37,5 dkg búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
7,5 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
A krémhez:
4 tojásfehérje (közepes méretű)
12,5 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
4 tojássárgája (közepes méretű)
2 dkg Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő

A recept elkészítése

A tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

A mazsolát a rumaromával összekeverjük, és letakarva állni hagyjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukor hozzáadásával elkészítjük, majd fóliával a puding felszínét rögtön letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

A tésztához a tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a vajat felolvasztjuk benne. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és egyenletesen hozzákeverjük az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas tejet, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen kelni hagyjuk, amíg az láthatóan megnő.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tészta széleit a tepsi szélénél kicsit felhúzzuk. A túrót és a mazsolát hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, és az így kapott krémmel megkenjük a tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás szemmel látható maradjon. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgáját fokozatosan hozzáadjuk. Az így kapott krémhez a felvert tojáshabot hozzáforgatjuk, az étkezési keményítőt a tetejére szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A krémet a túrókrémen egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliaízű porcukorral meghintve tálaljuk.

Feltöltötte: gertrud

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

húsvéti ételek

vissza az előző oldalra