HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Szardellás Fusilli paradicsomkrémes paprikával
| Többi

Szardellás Fusilli paradicsomkrémes paprikával recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

Ez a recept felidézi a mediterrán vidék íz- és színvilágát.
350 g Barilla Fusilli
100 g koktélparadicsom
60 g friss szardella
2 darab friss paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 darab sárga színű paprika
1 darab piros színű paprika
1 merőkanál zöldségleves
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
kakukkfű
1 kiskanál cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A recept elkészítése



1. Két evőkanál olajon pirítsuk meg a hagyma felét, adjuk hozzá a megtisztított és kockára vágott paprikát, és közepes tűzön pároljuk 3 percig. Adjuk hozzá a felszeletelt szardellát és a zöldséglevest, főzzük további 3 percig, majd adjuk hozzá a felvágott paradicsomot, és vegyük le a tűzről.

2. Pirítsuk meg a maradék hagymát 2 kanál olajon, és adjuk hozzá az apróra vágott koktélparadicsomot, sót, borsot, kakukkfüvet és cukrot, majd főzzük 5 percig.

3. Turmixgépben pépesítsük a paradicsomszószt, és szűrőkanál segítségével szűrjük le, hogy homogén krémet kapjunk.

4. Főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára) a Barilla Fusilli tésztát bő, sós vízben, majd miután leszűrtük, adjuk hozzá a paprikaszószt, a friss paradicsomot és a szardellát.

5. Tálaljuk a tésztát paradicsomszósz-ágyon, és a tetejére tegyünk egy kakukkfű ágacskát.


A Barilla Chef tippje:
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, olajban futtassunk meg egy kis friss kakukkfüvet, majd tálalás előtt adjuk a tésztához.

Feltöltötte: zsusztin

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

főételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra