HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Szalonnás-hagymás lepény
| Többi

Szalonnás-hagymás lepény recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
4 evőkanál víz
1 tojássárgája

a töltelékhez:
3 vöröshagyma
20 dkg húsos szalonna
kevés olaj
4 tojás
2 dl tejszín
2 dl tej
bors

szerecsendió


A recept elkészítése


1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csavarjuk a tésztagolyót és a hűtőbe tesszük 30 percre.
2.) A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk, a szalonnát kockákra vágjuk, majd kevés olajon 5-6 perc alatt egy teflonban megsütjük a hagymás-szalonnát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk.
3.) Egy mélyebb edényben összekeverjük a tojásokat a tejszínnel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
4.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk papírral.
5.) A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és a tortaformába simítjuk úgy, hogy legalább 4 cm magas pereme legyen. Belekanalazzuk a szalonnás hagymát, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a sütőbe tesszük. Kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje kicsit megbarnul. Zöldsaláta vagy savanyú uborka kitűnően illik hozzá.

Feltöltötte: etel

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , házias ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , olcsó ételek , rafinált ételek , 60 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra