HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Sült libacomb párolt káposztával
| Többi

Sült libacomb párolt káposztával recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 db libacomb

bors
1 tubus mustár
kb. 3-4 dl olaj
2 vöröshagyma
2-3 erőleveskocka
Párolt káposztához:
1 fej káposzta
olaj
cukor

bors

A recept elkészítése


1.) Megmossuk és besózzuk a libacombokat, majd egy műanyag tálba tesszük őket, és lefóliázzuk. Legalább 5 órát állni hagyjuk a húst (a hűtőben), majd egyesével megkenjük őket mustáros-olajos-hagymás páccal, majd jól megborsozzuk, és egy éjszakára állni hagyjuk az egészet.
2.) Másnap reggel kuktába tesszük a libacombokat, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Két-három erőleveskockát is a vízbe tehetünk, hogy a húsnak még jobb íze legyen, majd forrástól számított egy órán át takaréklángon főzzük. Utána kieresztjük a gőzt a kuktából.
3.) Ellenőrizzük a húst. Majdnem puhának kell lennie! A levet félretesszük, a combokat pedig sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Picit megsózzuk, majorannával megszórjuk és a kifőtt zsíros lével alaposan meglocsoljuk.
4.) A tepsit 1,5 órára a sütőbe toljuk. 200 fokon 1 órán át alulról-felülről kapja a liba a hőt, aztán az utolsó 30 percre légkeverésre állítjuk a sütőt. Minden 15. percben a zsíros lével meglocsoljuk a combokat, hogy jó ropogósak legyenek, de alájuk is legalább 2 cm vastagon öntsünk, nehogy kiszáradjanak.
Párolt káposztával, tört burgonyával tálaljuk. Isteni finom!!! :o)

Párolt káposzta elkészítése: Megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk a káposztát. Jól besózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ezalatt néhány kanál olajon 2-3 evőkanál cukrot karamelizálunk, majd amikor a cukor már teljesen felolvadt, óvatosan (mert rémesen fröcsög) rátesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Borsozzuk, sózzuk és addig pirítjuk, amíg zsemleszínű lesz, majd forrón, libasülttel és a krumplival tálaljuk.

Feltöltötte: lizi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , szárnyasételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra