HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Spenótos rizottó sült karajjal
| Többi

Spenótos rizottó sült karajjal recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

20 dkg spenót
1 szál póréhagyma
30 dkg kerek szemű rizs
6 dl zöldségleves, kockából
1 dl olaj
3 dkg vaj
60 dkg csont nélküli sertéskaraj, szeletben


A recept elkészítése


A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és egy percre sós, forró vízbe tesszük. Amikor a levelek összeestek, levesszük, leszűrjük, és a spenótot hideg vízben lehűtjük, majd összevagdaljuk. A pórét megtisztítjuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk. A zöldséglevest felforrósítjuk.


1. Az olaj felét nagyobb edényben felmelegítjük, rátesszük a rizst, és kevergetve felmelegítjük. A forró levest folyamatosan, merőkanalanként adjuk a rizshez, de mindig csak annyit, amennyit felvesz. Ezt a rizst nem takarjuk le, és nagyon kis lángon készítjük, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen az alja. Nem kell teljesen puhának lennie, viszont nem lehet száraz sem. (Természetesen, aki puhán szereti a rizst, úgy főzi.)
2. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a spenótot, összekeverjük, és a rizshez adjuk. Az egészet még 3-4 percen át pároljuk.
3. A húst sózzuk, borsozzuk, és a maradék olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük (5-8 perc). Tálaláskor tányérra szedjük a szaftos rizottót mellé tesszük a sült karajt. Ízlés szerint tehetünk mellé párolt zöldséget vagy sült paradicsomot is.

Feltöltötte: borbala

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra