HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Haladóknak > Spenótkocka (tejérzékeny babáknak nem ajánljuk)
| Többi

Spenótkocka (tejérzékeny babáknak nem ajánljuk) recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 dkg burgonya
5 dkg spenót
1 tojás
1 teáskanál zsemlemorzsa
6 evőkanál tej
1 teáskanál sovány tejföl (helyettesíthetjük tejszínnel)
a kikenéshez sütőmargarin

A recept elkészítése

A burgonyát sós vízben puhára főzzük. A friss spenótot megtisztítjuk. A fagyasztott vagy friss leveleket forrásban lévő vízbe dobjuk, az újraforrástól számított 3 percig hagyjuk a vízben, leszűrjük, a leveleket konyharuhán hagyjuk lecsöpögni, majd konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. A főtt krumplit szétnyomkodjuk, és a spenóttal, a tojással és a zsemlemorzsával elkeverjük. Egy kis tűzálló formát (kb. 300 ml) kizsírozunk, a zöldségpépet beletesszük. A formát egy fazékba állítjuk, amelybe annyi vizet öntünk, hogy a forma kétharmad részét ellepje. Lefedjük, és közepes tűzön a forrástól számítva körülbelül 15 percig főzzük. Közben a tejet a tejföllel elkeverjük, és megmelegítjük. A zöldséges kockát a végén a tejjel körbelocsoljuk.

Feltöltötte: renata

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

gyerek ételek , egyszerű ételek , főételek

vissza az előző oldalra