HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Sós rakott palacsinta
| Többi

Sós rakott palacsinta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

7-8 nagy átmérőjű, nem túl vékony palacsinta (ld. alapszakácskönyv -> palacsinta)
60 dkg darált hús, lehet szárnyas, sertés vagy marha
hagyma
35 + 5 dkg trappista sajt
kis üveg paradicsom
1 tojás

bors
fűszerek ízlés szerint
olaj
lehet gazdagítani gombával, zöldségekkel, csak ereszd szabadon a fantáziád!!


A recept elkészítése


1. Kisütjük a palacsintákat.
2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a darált húst, sózzuk, borsozzuk.
3. Ha a hús kihűlt, belekeverjük a 35 dkg reszelt trappista sajtot és a paradicsompürét, esetleg más zöldségeket, ha akarunk. Keverhetünk bele egy felvert egész tojást, így nem fog szétesni a töltelék.
4. A palacsintát tűzálló tálba tesszük, tortaszerűen megtöltjük a húsos töltelékkel (1 sor palacsinta, 1 sor töltelék, stb.). a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

Feltöltötte: cseperke

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , előételek , főételek

vissza az előző oldalra