HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Buli, társaság > Sós perec
| Többi

Sós perec recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás


A recept elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

Feltöltötte: huberta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , gyerek ételek , bulira ajánlott , uzsonnák , társasági ételek , gyerekzsúr , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , előételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra