HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Buli, társaság > Sós perec II.
| Többi

Sós perec II. recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

66 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl
2 teáskanál só
37,5 dkg sütőmargarin
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
Sütés előtt:
2 tojássárgája + pici víz
Sütés közben:
4 tojásfehérje
4 evőkanál liszt
2 evőkanál só

A recept elkészítése

A margarint felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Hozzákeevrjük a tejfölt, az élesztőt és a tojás sárgáját. A lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Jól összedolgozzuk a tésztát, és két óra hosszára hűtőbe tesszük. Utána kiszaggatjuk peresformával, és a sárgájával megkenjük. 180 fokon sütjük. Amikor félig megsült (pirul az alja), a liszttel és a sóval elkevert tojásfehérjével megkenjük és készre sütjük.

Feltöltötte: milka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra