HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Sertéspörkölt belsőséggel gazdagítva
| Többi

Sertéspörkölt belsőséggel gazdagítva recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg sertéscomb vagy -csülök
15 dkg sertésnyelv
15 dkg sertésszív
15 dkg sertésvese
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
erőspaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika


A recept elkészítése

A húst és a belsőségeket megtisztogatjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kockákra daraboljuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a belsőségeket, és összepirítjuk. Sózzuk, rátesszük a fokhagymát, és elkeverjük. Fedő alatt, kislángon puhítjuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Néha kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor a hús és a belsőség majdnem puha, megszórjuk a paprikával, beletesszük az erőspaprikát. Megvárjuk, hogy kioldódjon, majd összekeverjük, és ha szükséges, utána ízesítjük. Tálalás előtt megmossuk, feldaraboljuk a paradicsomot és a paprikát, a pörkölthöz adjuk, 1-2 percen át rotyogtatjuk, és tálaljuk. Köretnek tetszőlegesen galuskát, tésztát, vagy főtt burgonyát adhatunk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag köret nélkül: 573 kcal

Feltöltötte: ilona

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , belsőségek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra