HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Sertéskaraj mézes körtével
| Többi

Sertéskaraj mézes körtével recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg sertéskaraj
35 dkg sütőtök
40 dkg nem túl kemény körte
2 tasak gyorsrizs
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 csipet sáfrány(os szeklice)
8 evőkanál olaj
1 teáskanál reszelt gyömbér


A recept elkészítése

A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre vágjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint puhára pároljuk.

A vajat felforrósítjuk egy lábosban, belekeverjük a mézet, és kis színt adunk neki. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, és rátesszük a körtét. Kis lángon, 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne. Az olaj másik felén, külön edényben 3 percig pirítjuk a tökszeleteket. Megfordítjuk, rátesszük a gyömbért, és a tököt puhulásig sütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtökszeleteket, és rá a húst. A tetejére pedig a mézes, sáfrányos körtét szedjük, szaftjával együtt.

Feltöltötte: hedi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

karácsonyi ételek , gyertyafényes vacsorák , téli ételek , rafinált ételek , főételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek

vissza az előző oldalra