HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Egzotikus > Sertésfilé földimogyoróval
| Többi

Sertésfilé földimogyoróval recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg sertésfilé
1 közepes fej hagyma
25 dkg paradicsom
10 dkg szeletelt húsos szalonna
12 db kimagozott fekete olívabogyó
1 csokor friss koriander
Csipetnyi cayenne-bors
3 evőkanál olaj
10 dkg hámozott sótlan földimogyoró
2 db szegfűszeg
1 darabka egész fahéj
3,5 dl erőleves
40 dkg apró szemű krumpli
1 evőkanál sertészsír


A recept elkészítése


A húsról eltávolítjuk a hártyát, a zsírt, lemossuk és megtöröljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és egészen apróra daraboljuk. A szalonnát és az olívabogyót is feldaraboljuk. A koriandert megmossuk, és apróra vágjuk.
A húst megsózzuk, borsozzuk és a csipet cayenne-borssal is megszórjuk. A felhevítjük az olajat, nagy lángon elősütjük benne a húst, majd kivesszük, és lefedve félretesszük. A mogyorót a megmaradt olajban aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, az olívabogyót, a szegfűszeget és a fahéjat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az erőlevest, és 10 percig fedő nélkül kis lángon főzzük. Hozzátesszük a húst, és fedő alatt, közepes lángon kb. 25 percig pároljuk. Közben a krumplit megmossuk, kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk. A szalonnát a forró zsírban közepes lángon egy serpenyőben kisütjük. Az egész krumplikat megforgatjuk benne és megszórjuk a korianderrel. A húst a szószból kivesszük rostirányra merőlegesen ujjnyi darabokra vágjuk. A szószt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a húshoz tálaljuk.

Feltöltötte: szenia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

egzotikus ételek , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra