HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Sárgaborsókrémleves füstölt hússal
| Többi

Sárgaborsókrémleves füstölt hússal recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30 dkg sárgaborsó
8 dl füstölt lé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
15 dkg főtt füstölt hús


A recept elkészítése

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről, és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk, és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd összetörjük-leturmixoljuk. Ismét visszatesszük főni, ha kell, utána ízesítjük, és a tejszínt is belekeverjük. A főtt füstölt húst összevágjuk, a levesbe keverjük, és tálaljuk. Ízlés szerint csípős paprikát is keverhetünk bele.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 579 kcal

Feltöltötte: orzse

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , őszi ételek , téli ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , előételek , levesek , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra