HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Sajttorta (cheesecake)
| Többi

Sajttorta (cheesecake) recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

38 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
15 dkg vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt (kevésbé zsírosat keressünk)
15 dkg cukor
1,5 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
1 dl tejföl
3 tojás


A recept elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 165 fokra (gázsütőn 3-as fokozat).

Elkészítjük a torta alját: a kekszet durvára daráljuk, majd folyósra olvasztjuk a vajat, és összekeverjük a kekszmorzsával. Egyenletes rétegben belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, s amíg a kekszes tortaalap hűl, addig simára dolgozzuk a sajtkrémet.

Kézi robotgéppel simára dolgozzuk egy nagy tálban a tejszínes sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom illatos héját, aztán egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Még további 2-3 percig keverjük, és amikor a keverék már sima és habos, ráöntjük a kihűlt, aranybarna morzsa-kéregre.

A tortát betesszük a meleg sütőbe, és 40-50 percig sütjük (amíg szép barna lesz a teteje). Nem baj, ha még a belseje nem teljesen szilárd, amikor kivesszük, mert miközben hűl, az is megkeményedik.

A legjobb, ha tálalás előtt egy egész éjszakára a hűtőbe kerülhet.

Tálaláskor késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét porcukorral megszórjuk.

Feltöltötte: boriska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

amerikai ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 75 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra