HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Rizses húsgombóc tejfölös gombamártásban
| Többi

Rizses húsgombóc tejfölös gombamártásban recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1,5 kg sertéshús ledarálva
30 dkg rizs
2 tojás

törött bors
10 dkg vöröshagyma
30 dkg csiperke
6 dkg liszt
3 dl tejföl
zsír


A recept elkészítése

A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, 2 dkg zsíron megpirítjuk, és a darált húsra öntjük. Sóval, törött borssal, két tojással és 30 dkg párolt rizzsel jól összegyúrjuk. Vizes kézzel 20 db egyforma gombócot formálunk, vágódeszkára rakjuk. Egy serpenyőben felhevített zsírban a gombócokat hirtelen átsütjük, azután tűzálló tálba rakjuk. Egy ujjnyi vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.

A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adunk.

Feltöltötte: lukrecia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra