HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Rakott karaj gazdagon
| Többi

Rakott karaj gazdagon recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 szelet karaj
2 fej lilahagyma
3 paradicsom

bors
mustár
pirospaprika
kakukkfű
50 dkg gomba
olaj
20 dkg reszelt sajt


A recept elkészítése

A felszeletelt gombát pici olajon megdinsztelem, hogy a felesleges folyadékot kiadja magából. A karajszeleteket kiklopfolom, és mindegyik oldalát besózom, borsozom. Egy nagyobb, magas falú tepsit kikenek olajjal, és a felkarikázott lilahagymákkal megágyazok a húsoknak. Ráterítem a húsokat a hagymakarikákra, és a tetejüket megszórom pirospaprikával, megkenem mustárral. Ekkor bekapcsolom a sütőmet 200 fokra. Rárakom egyenletesen a dinsztelt gombát, amit megsózok és kakukkfűvel beszórok. Ezután karikára vágott paradicsom következik, amivel teljesen beborítom az egészet, és ezt is megsózom. Pici vizet öntök alá, de lehet valamilyen száraz fehérbort is, és lefedve, úgy 1 órát párolom a sütőben. Ezután meg lehet nézni, de nekem még ilyenkor nem elég puha a hús, így hát még 20 percre visszarakom. Ha már minden puha, akkor kiveszem, leveszem róla a fedőt, és beterítem reszelt sajttal. Ezután visszarakom, addig sütöm még, amíg a sajt elkezd pirulni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Feltöltötte: cecilla

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra