ElkészÃtési idÅ‘: 90 perc
ElkészÃtés nehézsége:
6 szelet karaj
2 fej lilahagyma
3 paradicsom
só
bors
mustár
pirospaprika
kakukkfű
50 dkg gomba
olaj
20 dkg reszelt sajt
A felszeletelt gombát pici olajon megdinsztelem, hogy a felesleges folyadékot kiadja magából. A karajszeleteket kiklopfolom, és mindegyik oldalát besózom, borsozom. Egy nagyobb, magas falú tepsit kikenek olajjal, és a felkarikázott lilahagymákkal megágyazok a húsoknak. RáterÃtem a húsokat a hagymakarikákra, és a tetejüket megszórom pirospaprikával, megkenem mustárral. Ekkor bekapcsolom a sütÅ‘met 200 fokra. Rárakom egyenletesen a dinsztelt gombát, amit megsózok és kakukkfűvel beszórok. Ezután karikára vágott paradicsom következik, amivel teljesen beborÃtom az egészet, és ezt is megsózom. Pici vizet öntök alá, de lehet valamilyen száraz fehérbort is, és lefedve, úgy 1 órát párolom a sütÅ‘ben. Ezután meg lehet nézni, de nekem még ilyenkor nem elég puha a hús, Ãgy hát még 20 percre visszarakom. Ha már minden puha, akkor kiveszem, leveszem róla a fedÅ‘t, és beterÃtem reszelt sajttal. Ezután visszarakom, addig sütöm még, amÃg a sajt elkezd pirulni. Jó étvágyat kÃvánok hozzá!
Feltöltötte: cecilla
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
klasszikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , főételek
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!