HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Rácsos rétes
| Többi

Rácsos rétes recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
50 dkg félfogós liszt
20 dkg sütőmargarin
1 lapos kávéskanál finom só
2 egész tojás
2 evőkanál porcukor
2 dkg friss élesztő
1 dl tej
A káposztás töltelékhez:
60 dkg káposzta

bors
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
mazsola
A túrós-meggy
25 dkg túró
8 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg meggy


A recept elkészítése

A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojást. Közben a tejben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzágyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk /3 rúd lesz belőle/. A tészta élesztős, de nem kell pihentetni, ezért célszerű a töltelékeket előre elkészíteni.

A káposztás töltelékhez kb. 60 dkg káposztát lereszelünk, enyhén lesózzuk, állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk, megpároljuk, és ha kész, ízlés szerint borozzuk.

A túrós töltelékhez a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással összekeverjük, aki szereti, mazsolát is tehet bele ízlés szerint. Ha a túró levet enged, akkor kis búzadarát adunk hozzá.

A túrós-meggyes töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással, és ehhez kb. 20 dkg bosnyák meggyet adunk /kiolvasztott fagyasztott meggyet használtam, a leve nélkül/.

Tésztánként kb. 27x35 cm nagyra kinyújtjuk. A tészta jobb és bal oldalát ferdén bevagdaljuk 9-9 cm mélyre, 1,5 centinként. Betöltjük a tölteléket, és felüről lefelé haladva, jobbról-balról egyett ráhajtunk. Ha kész, tojássárgával lekenjük, és közepes lángon megsütjük kb. 40 perc alatt.

Feltöltötte: heidi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , kiadós ételek , rafinált ételek , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra