HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Rácsos almatorta
| Többi

Rácsos almatorta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
50 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
10 dkg cukor
25 dkg sütőmargarin
2 tojássárga
1 pohár tejföl
A töltelékhez:
1,5 kg alma
5 evőkanál cukor
fahéj
5 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
lekvár

A recept elkészítése

Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból. Fél órát pihentetjük. 2/3-át kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral megkenjük, rászórjuk a diót és a lereszelt almát egyenletesen elosztva. Fahéjas cukorral hintjük meg, majd a maradék tésztából derelyevágóval rácsot készítünk rá, keresztirányban a tortára illesztjük. Felvert tojással megkenjük, és közepes lángnál megsütjük kb. 40 perc alatt. Tortaformára szeleteljük, és porcukorral hintsük fogyasztás előtt.

Feltöltötte: aniko

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra