HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Pudingos-almás, csokis tetejű krémes
| Többi

Pudingos-almás, csokis tetejű krémes recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

(gáztepsi méretű adag):
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál víz
1/2 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaó
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
A csokimázhoz:
2 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj


A recept elkészítése


1.) Az almát durvára reszeljük, kicsit kinyomkodjuk és egyenletesen egy nagy alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk.
2.) A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, elektromos habverővel max. fokozaton ez kb. 3-4 perc. Hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet.
3.) A lisztes keverékhez hozzáadjuk kemény habbá vert tojásfehérjéket.
4.) Kettéosztjuk a tésztát: az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük.
5.) Az almára először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá. Előmelegített sütőben közepes lángon (légkeverésnél 180 C fokon) kb. 25 percig sütjük. Amikor elkészült kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és egy másik tepsibe borítjuk. (összefogva - úgy, hogy az alma legyen fölül!)
6.) A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűvé főzzük. Ha kihűlt, jól kikeverjük, hogy ne legyen csomós. A szobameleg vajat kikeverjük, és hozzáadjuk a krémhez, majd az egészet az almás rétegre kenjük.
7.) Megvárjuk, amíg a krém megdermed, utána a csokis tortabevonóval bevonjuk.
Hideg helyre tesszük, és ha megdermedt a csokoládé, tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Feltöltötte: mari

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ünnepi ételek , gyerek ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , gyerekzsúr , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra