HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Pite sütőtökkel
| Többi

Pite sütőtökkel recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
6 púpozott evőkanál liszt
15 dkg sütőmargarin
csipet só
4-5 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
1 tök
fahéj
gyömbér
2 tojássárgája
csipet só
cukor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
reszelt narancshéj
2 dl tejszín

A recept elkészítése

Egy sütnivaló tököt feldarabolunk, a magokat kanállal eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, közepes lángon készre sütjük. Ha megsült, egy tálba kanalazzuk, teljesen kihűtjük.

Amíg a tök hűl, elkészítjük a pitetésztát: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk apránként a vizet, és jól összegyúrjuk (lehet, hogy nem kell az összes víz, ez a liszttől függ). 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A kihűlt tököt ízesítjük fahéjjal, kevés gyömbérrel, csipet sóval, ízlés szerint cukorral, reszelt narancshéjjal, mazsolával, a tojássárgával, és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.

A tésztát kivenni a hűtőből, kinyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal tálaljuk.

Feltöltötte: piroska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , őszi ételek , téli ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra