HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Egzotikus > Pirított padlizsán fokhagymás tojással
| Többi

Pirított padlizsán fokhagymás tojással recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 padlizsán

3 főtt tojás
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj


A recept elkészítése


1.) A padlizsánt lehéjazzuk, megmossuk, és két ujjnyi szeletekre vágjuk. Minden szeletet mindkét oldalán besózzuk, és picit állni hagyjuk (10-15 percig).
2.) Megfőzzük a tojásokat. Lehéjazzuk, és apró kockákra vágjuk.
3.) A fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
4.) Egy teflont vékonyan megkenünk egy kevés olívaolajjal. Rátesszük a padlizsánszeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.
5.) Ezután minden szelet padlizsánra fokhagymát halmozunk, erre tojásdarabokat kanalazunk, végül megszórjuk petrezselyemmel. Tálalásig a serpenyőben tartjuk a padlizsánokat, és melegen tálaljuk. Zöldsaláta, grillezett pulykamell, párolt petrezselymes laska gomba egyaránt illik hozzá.

Feltöltötte: teri

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , egzotikus ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra