HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Pirított csirkemelles-sajtos karfiol
| Többi

Pirított csirkemelles-sajtos karfiol recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 dupla csirkemell filé
1 kisebb karfiol
1 csokor petrezselyem
1 paradicsom
2-3 kockasajt
1 (5 dl) tejföl

tej
víz
olívaolaj
5-6 gerezd fokhagyma
fokhagymás pecsenye fűszer
sütőmargarin
zsemlemorzsa

A recept elkészítése


1.) A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk.
2.) A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy lábasban tejes sós vizet forralunk, és ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk.
3.) Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

Feltöltötte: agi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , tavaszi ételek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra