HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Kenyérsütőknek > Pékperec
| Többi

Pékperec recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás
olaj

köménymag
reszelt sajt
mák


A recept elkészítése

A lisztet a langyos tejben felfuttatott élesztővel és sóval kemény tésztává gyúrjuk, jól eldolgozzuk, kis cipókat formálunk, és kelni hagyjuk, majd pereceket formálunk belőle.

Széles lábasban vizet forralunk, s annyi perecet teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér. Ha a perecek feljönnek a víz tetejére, szitára tesszük szikkadni, olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket (a tojásba kevés sót teszünk), majd köménymagot, mákot, sajtot, esetleg sós keveréket kenünk rá, és gyors tűzön megsütjük.

Feltöltötte: orsolya

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , gyerekzsúr , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , előételek , kenyér

vissza az előző oldalra