HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Pavlova-tojás
| Többi

Pavlova-tojás recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 tojásfehérje
16 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
2 kávéskanál keményítő
kb. fél evőkanál folyékony vaníliaaroma
citrom
gyümölcsök
kb. 2 dl tejszín


A recept elkészítése

Egy nagy keverőtálat kikentem egy fél citrommal, majd felvertem a fehérjéket. Verés közben apránként hozzáadtam a cukrot is. Mikor már kemény lett a hab, belekevertem az ecetet, a keményítőt és a vaníliát is (ezeket már lehet simán fakanállal). Sütőpapírból tojásformát vágtam, ezt tepsire tettem, majd a papírra halmoztam a habot. Előmelegített sütőbe (180 fok) raktam, majd egyből lejjebb állítottam a hőfokot 150 fokra. Légkeveréssel, nálam 1 óra 15 perc alatt készült el. A sütőben hagytam, míg kihűlt.

Feltöltötte: honorka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , desszertek , torták

vissza az előző oldalra