ElkészÃtési idÅ‘: 90 perc
ElkészÃtés nehézsége:
kb. 10 zsömléhez:
A tésztához:
45 dkg liszt
1,8 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál instant élesztő
2 teáskanál cukor
1,5 teáskanál só
2,5 dkg puha vaj
A kenéshez:
5 dkg olvasztott vaj
KenyérsütÅ‘gépbe öntjük a hozzávalókat, dagasztó programmal elkészÃtjük a tésztát.
Ha kész, enyhén lisztezett asztalra borÃtjuk, és finoman átdolgozzuk, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy 7,5 cm átmérÅ‘jű kerek formával (fánkszaggató vagy pohár) kiszaggatjuk. A leesÅ‘ tésztát összedolgozzuk, újra nyújtjuk kör alakúra, nagyjából akkora lesz, mint a többi. A nyújtófát egyenként belenyomjuk a tésztakörök közepébe úgy, hogy a tészta csak 5 mm vastag legyen. A felolvasztott és kihűlt vajjal megkenjük, majd a vájat mentén a összehajtjuk, a széleket finoman összenyomjuk. A zsömléket sütÅ‘papÃrral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is megkenjük olvasztott vajjal. Olajjal vékonyan megkent fóliával letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘be toljuk, és 200 fokon légkeveréssel kb. 15-20 percig sütjük. Kivéve még forrón ismét átkenjük olvasztott vajjal.
Feltöltötte: hofeherke
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
amerikai ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , kenyér
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!