HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Buli, társaság > Pacalpörkölt Gáli módra
| Többi

Pacalpörkölt Gáli módra recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg tisztított pacal
2 fej hagyma
15 dkg zsír
3 dl vörösbor
kömény
pirospaprika
majoránna
őrölt bors

1,5 –
2 kg burgonya


A recept elkészítése

Előző napon a pacalt egyben kb. 1 órát főzöm sós vízben. A pacalt ezután átteszem jó hideg vízbe, és hagyom teljesen kihűlni a vizet, leöntöm róla, és a kihűlés után az esetlegesen rajta lévő hártyákat és faggyúkat teljes egészében eltávolítom róla. A megtisztított pacalt kb. 1,5 x 5 cm–es csíkokra felszeletelem, majd enyhén ecetes hideg vízben másnapig hűtőbe teszem. Másnap leöntöm az ecetes vizet a pacalról, és háromszor átmosom hideg, tiszta vízzel.

Bő zsírban a kockára vágott hagymát megpirítom, pirítás után a hagymát lehűtöm, hozzáadom a pirospaprikát, majd a szeletelt pacalt felengedem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beleteszem a vörösbort, a köményt, a majoránnát, az őrölt borsot, a sót, összekeverem, és lassú tűzön majdnem puhára főzöm. Ezután hozzákeverem a szeletekre felvágott, megtisztított burgonyát és a kettőt együtt készre – puhára főzöm.

Így összefőzve NAGYON FINOM !!!! Jó étvágyat kívánok.

Feltöltötte: melinda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , társasági ételek , kiadós ételek , rafinált ételek , főételek

vissza az előző oldalra