HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Omlett-tekercs sonkás sárgaborsópürével
| Többi

Omlett-tekercs sonkás sárgaborsópürével recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30 dkg sárgaborsó
2 szál póréhagyma
20 dkg gépsonka
4 evőkanál olaj
8 tojás
2 dl tejszín
A tálaláshoz:
ízlés szerinti zöldségek


A recept elkészítése

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és sós vízben kíméletesen főzzük, nehogy a leve kifusson. Amikor jó puha (kb. 50 perc), leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

1 evőkanál olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a sonkát. Összepirítjuk, belekeverjük a sárgaborsópürébe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval. 1,5 evőkanál olajat felforrósítunk egy nagyobb teflonserpenyőben, és beleöntjük a tojás felét. Amikor a széle keményedik, befelé húzzuk. Amikor már nem folyik a tojás, megfordítjuk, és 1 perc múlva kicsúsztatjuk. A maradék olajon a tojás másik felét ugyanígy készítjük el. A tojáslepényeket megkenjük vastagon a borsópürével, feltekerjük, felszeleteljük, és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 818 kcal

Feltöltötte: julia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra