HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Nyeles báránybordák
| Többi

Nyeles báránybordák recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 gerezd fokhagyma
12 db kis, csontos bárányborda
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej
1 evőkanál szárított kakukkfű
A panírozáshoz:
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj


A recept elkészítése

A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A báránybordákról a húst lefejtjük úgy, hogy a csont egy nyelet „adjon” (a fölösleges húst apróra vágjuk és ragut vagy pörköltöt készítünk belőle). Az így kapott szeleteket megmossuk, bedörzsöljük a fokhagymával, és egy óra hosszán keresztül pihenni hagyjuk.
Fehérmártást készítünk: a vajat kis edényben megolvasztunk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Öt percig főzzük, amíg a mártás sűrűségű lesz. Egy óra elteltével a húsról egy kendő segítségével eltávolítjuk a fokhagymadarabokat és sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük. Felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a bordákat. Konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és belemártjuk az elkészült mártásba, ügyelve arra, hogy a szósz kellően befedje azokat, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, bepanírozzuk, azaz megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Feltöltötte: szelina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , rafinált ételek , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra