HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Narancsleves
| Többi

Narancsleves recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 db narancs
1 db citrom
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
2 dl tejfől
1,5 dl édes fehérbor
1,5 dl édes vörösbor
1,5 dl tejszín
pici só
szegfűszeg
fahéj
1,5 l víz


A recept elkészítése

A vízbe beletesszük a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, és pár pecig főzzük. Majd hozzáadjuk a negyedbe vágott citromot és 2 narancs lepucolt héját, és még 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és ebben a lében kifőzzük (mint a madártejnél). Ezután beletesszük a gerezdekre, majd darabokra vágott narancsot, valamint a fehérbort. Ha szükséges, még adunk hozzá cukrot, és 5 percig még főzzük. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, és óvatosan belecsorgatjuk. Majd hozzáadjuk a vörösbort, 2-3 percig még főzzük. Végül állandó keverés mellett belekeverjük a tejszínt, felhevítjük, de főzni már nem kell. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a habot.

Feltöltötte: szonja

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , vasárnapi ebédek , téli ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 30 perc , előételek , levesek

vissza az előző oldalra