HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Mediterrán > Mozzarellával rakott padlizsán
| Többi

Mozzarellával rakott padlizsán recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg padlizsán
40 dkg paradicsom
4 szál újhagyma
2 csomag mozzarella (á 12,5 dkg)
1 evőkanál vágott bazsalikom
1 dl olívaolaj


A recept elkészítése

A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A padlizsánt 3-4 mm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Karikákra vágjuk a sajtot és a paradicsomot is.

A padlizsánt, amikor letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és forró teflonserpenyőben, szárazon, mindkét oldalát megsütjük. Hőálló tálba teszünk 8 karika padlizsánt, rá paradicsomot, sót, őrölt borsot, pici bazsalikomot, sajtot, és ismét padlizsánt. Addig építjük, amíg a sajt elfogy. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék paradicsomot, padlizsánt és az újhagymát apróra összevágjuk, szintén sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a maradék bazsalikommal. A keveréket a rakottasra szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, és 10-15 percig sütjük a sütőben. Amikor a sajt szépen ráolvadt, kivesszük, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 386 kcal

Feltöltötte: adelin

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , mediterrán ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , előételek , főételek

vissza az előző oldalra