HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Mogyorós-tejszínes szelet
| Többi

Mogyorós-tejszínes szelet recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

22 dkg vaj
22 dkg kristálycukor
csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás
7 dkg liszt
csipetnyi sütőpor
30 dkg darált mogyoró
1 üveg ribizlilekvár
7,5 dl tejszín
3 csomag habfixáló
20 dkg omlós keksz
10 dkg tortabevonó csokoládé
3-4 evőkanál fehérbor
sütőmargarin


A recept elkészítése

Robotgéppel a puha vajat a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral meg a mogyoróval elkevert lisztet.
Egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk margarinnal. Belekeverjük a kevert tésztát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztalapot a tepsiben ribizlilekvárral megkenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A tejszínt a lekváros tésztára kenjük. A kekszek alját fehérborral megkenjük, és sorban a tejszínre rakjuk. A süteményt 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A csokoládét forró gőz fellett felolvasztjuk, és a kekszekre csorgatjuk, száradni hagyjuk. A süteményt a kekszek között kockákra vágjuk. Tejszínhabbal és ribizlilekvárral díszítjük.

Feltöltötte: gyongyver

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra