HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Arab > Mirmiz (tuniszi pörkölt)
| Többi

Mirmiz (tuniszi pörkölt) recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg kockára vágott marhahús
1/2 dl olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 karikára vágott zöldpaprika
1 teáskanál csípős pirospaprika
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 paradicsom
1 csokor finomra vágott petrezselyem

20 dkg 8 órát áztatott csicseriborsó
kuszkusz


A recept elkészítése

Az olívaolajat felhevítjük, és az apró kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott zöldpaprikát ebben alaposan lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a nagy kockára vágott marhahúst, megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt fahéjjal, egy csokor vágott petrezselyemmel és a nagy kockára vágott paradicsommal. Annyi vizet öntsünk rá, amennyi ellepi, és tegyük bele a legalább fél napja beáztatott csicseriborsót. Fedő alatt minimum 1,5 órán keresztül főzzük.

A kuszkuszt tegyük egy nagy tálba, öntsük fel másfélszeres mennyiségű, forró, sós vízzel, és letakarva hagyjuk állni 8-10 percig. Ezután keverjünk bele a vajat, kevés olívaolajat, és ezt adjuk a ragu mellé.

Feltöltötte: helena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

marokkói ételek , mediterrán ételek , egzotikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra