ElkészÃtési idÅ‘: 90 perc
ElkészÃtés nehézsége:
80 darabhoz:
70 dkg sima liszt
1 dl tej (hozzáadunk egy kiskanál cukrot, felmelegÃtjük, ebben 5 dkg élesztÅ‘t megfuttatunk)
2 egész tojás
2 dl kefir
1 dl olaj
A sós vajhoz:
25 dkg vaj
1 csapott evőkanál só
A tetejére:
1 tojás
25 dkg sajt
Dagasztóval összegyúrtam a tészta hozzávalóit, majd 10 egyforma cipót formáztam belÅ‘lük (ez olyan kisebb narancs nagyságú, nekem 12 dekás gombóckák lettek). AmÃg a sós vajat kikevertem és a sütÅ‘ melegedett, addig letakartam kelni Å‘ket egy tiszta konyharuhával. A sós vajhoz a vajat picit megmikróztam, hogy könnyen kikavarható legyenm ebbe kevertem a sót. Félretettem. Közben a sütÅ‘t 180 fokra állÃtotta (légkeveréses).
Az első cipócskából nagy és vékony kört formáztam nyújtófával, félretettem. Egy másikat is pont ekkorára nyújtottam, ezt megkentem 5 dkg sós vajjal, és ráfektetem a másik kört (tehát: tészta-vaj-tészta). Ezt 16 cikkre vágtam, mint a tortát, majd croissant formára tekergettem a kis háromszögeket úgy, hogy a hosszabb felénél kezdtem feltekerni.
SütÅ‘papÃrral bélelt tepsibe tettem Å‘ket olyan kétujjnyi távolságra, majd megkentem tojással, sajtot szórtam rá. Betettem az elsÅ‘ adagot a sütÅ‘be, közben a következÅ‘t készÃtettem elÅ‘. 5 tepsinyi lett. Pirulásig sütöttem mindegyiket.
Feltöltötte: cecilla
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
francia ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , előételek , aprósütemények
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!