HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Francia > Mini sajtos croissant
| Többi

Mini sajtos croissant recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 darabhoz:
70 dkg sima liszt
1 dl tej (hozzáadunk egy kiskanál cukrot, felmelegítjük, ebben 5 dkg élesztőt megfuttatunk)
2 egész tojás
2 dl kefir
1 dl olaj
A sós vajhoz:
25 dkg vaj
1 csapott evőkanál só
A tetejére:
1 tojás
25 dkg sajt


A recept elkészítése

Dagasztóval összegyúrtam a tészta hozzávalóit, majd 10 egyforma cipót formáztam belőlük (ez olyan kisebb narancs nagyságú, nekem 12 dekás gombóckák lettek). Amíg a sós vajat kikevertem és a sütő melegedett, addig letakartam kelni őket egy tiszta konyharuhával. A sós vajhoz a vajat picit megmikróztam, hogy könnyen kikavarható legyenm ebbe kevertem a sót. Félretettem. Közben a sütőt 180 fokra állította (légkeveréses).

Az első cipócskából nagy és vékony kört formáztam nyújtófával, félretettem. Egy másikat is pont ekkorára nyújtottam, ezt megkentem 5 dkg sós vajjal, és ráfektetem a másik kört (tehát: tészta-vaj-tészta). Ezt 16 cikkre vágtam, mint a tortát, majd croissant formára tekergettem a kis háromszögeket úgy, hogy a hosszabb felénél kezdtem feltekerni.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket olyan kétujjnyi távolságra, majd megkentem tojással, sajtot szórtam rá. Betettem az első adagot a sütőbe, közben a következőt készítettem elő. 5 tepsinyi lett. Pirulásig sütöttem mindegyiket.

Feltöltötte: cecilla

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

francia ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , előételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra