HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Mézes-fokhagymás sárgarépa-krémleves
| Többi

Mézes-fokhagymás sárgarépa-krémleves recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 db nagyobb sárgarépa
1 kisebb zeller
1 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
fehérbors
3-4 babérlevél

1-2 evőkanál méz
1 dl főzőtejszín

A recept elkészítése

Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, olajon átlátszóra dinsztelem, majd hozzáadom a felaprított sárgarépát, zellert, krumplit. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és még egy kis sót (ízlés szerint). Ebbe belenyomom a fokhagymát, beleszórom a babérlevelet, egy kis fehérborsot.

Amikor már szétfőnek a zöldségek, leveszem a tűzről, és rúdmixerrel krémesítem. Visszateszem a lángra, a mézet és a tejszínt csak ekkor teszem bele. Egy kicsit összeforralom, és tálalom.

Feltöltötte: zsaklin

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , előételek , levesek

vissza az előző oldalra